Pagini

miercuri, 6 octombrie 2010

Caracteristici Moara




Moara de cereale SAMAPdescrisa mai jos a fost vanduta.

Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro



Moara comerciala 
SAMAP HI 380/55  


Moara este produsa in Alsacia (Franta) de catre compania SAMAP. Aceasta moara comerciala este solid construita si produce o faina de calitate uimitoare, capacitatea sa si capabilitatea de a produce o faina cu adevarat fina fiind de neegalat. Aceasta moara a fost construita special pentru a atinge aceste calitati. Este un lucru stiut ca faina obtinuta in mori cu pietre este usoara si pufoasa. 


Pietrele de moara sunt facute din componente naturale fiind deosebit de dure si nu necesita rectificare, cu toate ca sunt usor de inlocuit. Carcasa morii este din aluminiu anodizat.  


Motorul robust, de 4KW, 5.5 CP necesita current trifazat (380v) si este protejat printr-un comutator cu protectie. Ampermetrul ajuta la gasirea valorii optime de alimentare in functie de granulatia dorita.  Ajustarea granulatiei se face prin simpla rotire a partii de sus a morii. Utilizati aceasta moara pentru a obtine faina integrala pentru aluaturi si paste.

DATE TEHNICE

Pietrele de moara:
Pietrele de moara sunt din piatra naturala extrem de dura (Corindon de NAXOS) inglobata intr-o structura stabilizata de ciment de magneziu. Pietrele practic nu se uzeaza de loc, dar montarea si demontarea lor este foarte simpla. Pietrele se potrivesc perfect una cu cealalta, fiind rectificate din fabrica. Diametrul acestora este de 200 mm, si au o viteza de rotatie de 2800 RPM.

Alimentarea cu cereale:
Alimentarea cu cereale se face prin cadere libera, prin piatra superioara, in camera de macinare dintre pietre. Cuva de alimentare foloseste un dispozitiv anti-aglomerare, ce impiedica blocarea alimentarii cu cereale. Deschiderea orificiului de admisie este ajustabila, putand fi reglata in functie de marimea cerealelor si de fluxul de macinare dorit. Acest tip de moara poate procesa toate tipurile de cereale precum si mazare uscata sau porumb. Nu se poate insa folosi pentru seminte oleaginoase.

Reglarea granularitatii:
Prin rasucirea partii superioare a morii se poate face un reglaj continuu (fara trepte) a granularitatii dorite, de la foarte grosier la foarte fin. Gradul de finete dorit se stabileste cu ajutorul unui surub de blocare, ce va mentine acest reglaj in pozitia dorita.

Capacitatea morii:
Utilizand granulatia cea mai fina, se pot procesa intre 80 si 100 kg pe ora. La granulatie maxima, capacitatea este de 200 kg/ora.

Camera de macinare:
Este construita din aluminiu anodizat de uz alimentar, care are o duritate mare si care ii confera carcasei culoarea gri.

Capacitatea de incarcare:
Circa 40 de kg de grau.

Motor:
Motor in 3 faze, 4kw , 5.5 CP, 380v  cu comutator cu protectie si Ampermetru

Inaltime
Baza
Greutate
Performanta
135cm
85 x 60cm
Cca. 80kg.
80 - 200kg / ora