Pagini

miercuri, 6 octombrie 2010

De ce aveti nevoie de o moara de cereale cu pietre?


Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro

Majoritatea fainii din comert a fost macinata cu saptamani sau luni in urma. Cand bobul de grau integral este spart, trecut prin valturi sau macinat, acesta incepe sa se oxideze rapid, in cateva ore, ajungand in cele din urma sa capete un gust vechi si ranced. 

Tocmai de aceea, faina din comert este obtinuta din macinarea bobului de grau dupa ce acestuia i-au fost extrasi germenii. 
In majoritatea alimentelor integrale, a ierburilor, condimentelor si semintelor, nutrientii sunt in stare latenta pana la macinare. Odata macinate, uleiurile volatile ale germenului, enzimele si vitaminele sunt eliberate dand o aroma specifica produselor proaspete. 
Ideale pentru o mica brutarie, morile ce cereale cu pietre sunt destinate macinarii oricaror cereale sau boabe uscate: grau, orz, ovaz, secara, orez, linte, mazare, porumb, naut, soia, etc. Morile SAMAP pot produce cea mai fina faina pentru dumneavoastra, fie ca folositi mori personale sau industriale.

De retinut:
  • Graul integral este o buna sursa de fibre dietetice, proteine esentiale, acizi grasi, si vitamine B-complex si E
  • Stratul exterior al bobului de grau, coaja, este compusa mai ales din fibre si minerale. Fibrele insolubile trec prin organism nedigerate, curatand tubul digestiv prin "maturarea" depozitelor toxice din organism. Aceasta poate fi de un real ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Fibrele solubile prezente in cereale incetinesc digestia si permit absorbtia optima de nutrienti, cum ar fi uleiurile naturale si carbohidratii.
  • Gemenii de grau sunt plini de acizi grasi nesaturati, dar si de vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant foarte puternic.
  • Din pacate, uleiurile si acizii grasi nesaturati sunt foarte volatili si incep sa oxideze si sa rancezeasca aproape imediat dupa macinare. 
  • Uleiurile rancede contin radicali liberi care au stransa legatura cu bolile de inima si alte boli degenerative. Radicalii liberi se formeaza de asemenea la macinarea la temperaturi inalte, frecventa la macinarea cu mecanisme de metal.

Morile SAMAP utilizeaza pietre de moara din Corindon de NAXOS, inglobat in ciment de magnezita stabilizat. Aceasta inseamna o piatra de moara 100% naturala, care prin constructie nu necesita ascutire chiar si dupa zeci de ani de folosire continua.
Morile SAMAP folosesc un sistem de racire cu turbina brevetat, care   permite mentinerea unei temperaturi optime pentru piatra de moara si pentru faina produsa, chiar si in conditii de utilizare intensive.