
Tocmai de aceea, faina din comert este obtinuta din macinarea bobului de grau dupa ce acestuia i-au fost extrasi germenii.
In majoritatea alimentelor integrale, a ierburilor, condimentelor si semintelor, nutrientii sunt in stare latenta pana la macinare. Odata macinate, uleiurile volatile ale germenului, enzimele si vitaminele sunt eliberate dand o aroma specifica produselor proaspete.
Ideale pentru o mica brutarie, morile ce cereale cu pietre sunt destinate macinarii oricaror cereale sau boabe uscate: grau, orz, ovaz, secara, orez, linte, mazare, porumb, naut, soia, etc. Morile SAMAP pot produce cea mai fina faina pentru dumneavoastra, fie ca folositi mori personale sau industriale.
De retinut:
- Graul integral este o buna sursa de fibre dietetice, proteine esentiale, acizi grasi, si vitamine B-complex si E
- Stratul exterior al bobului de grau, coaja, este compusa mai ales din fibre si minerale. Fibrele insolubile trec prin organism nedigerate, curatand tubul digestiv prin "maturarea" depozitelor toxice din organism. Aceasta poate fi de un real ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Fibrele solubile prezente in cereale incetinesc digestia si permit absorbtia optima de nutrienti, cum ar fi uleiurile naturale si carbohidratii.
- Gemenii de grau sunt plini de acizi grasi nesaturati, dar si de vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant foarte puternic.
- Din pacate, uleiurile si acizii grasi nesaturati sunt foarte volatili si incep sa oxideze si sa rancezeasca aproape imediat dupa macinare.
- Uleiurile rancede contin radicali liberi care au stransa legatura cu bolile de inima si alte boli degenerative. Radicalii liberi se formeaza de asemenea la macinarea la temperaturi inalte, frecventa la macinarea cu mecanisme de metal.
Morile SAMAP folosesc un sistem de racire cu turbina brevetat, care permite mentinerea unei temperaturi optime pentru piatra de moara si pentru faina produsa, chiar si in conditii de utilizare intensive.