Pagini

miercuri, 6 octombrie 2010

Moara de vanzare

Vindem mori de cereale cu pietre. Sunt importate din Franta (morile SAMAP) si din Danemarca (morile United Milling Systems). Sunt ideale pentru fabricarea de făină integrală, avand diferite capacitati de procesare, astfel incat oferta noastra se poate adapta oricaror cerinte.

Va asteptam sa ne vizitati noul nostru site: http://www.moaradecereale.ro care este acum complet functional.

Veti putea gasi acolo oferta noastra completa de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala sanatoasa.
Va rugam sa ne scrieti la contact@moaradecereale.ro. 
Moara de cereale SAMAP PI 380 din imaginile de pe acest blog a fost vanduta.

Caracteristici Moara




Moara de cereale SAMAPdescrisa mai jos a fost vanduta.

Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro



Moara comerciala 
SAMAP HI 380/55  


Moara este produsa in Alsacia (Franta) de catre compania SAMAP. Aceasta moara comerciala este solid construita si produce o faina de calitate uimitoare, capacitatea sa si capabilitatea de a produce o faina cu adevarat fina fiind de neegalat. Aceasta moara a fost construita special pentru a atinge aceste calitati. Este un lucru stiut ca faina obtinuta in mori cu pietre este usoara si pufoasa. 


Pietrele de moara sunt facute din componente naturale fiind deosebit de dure si nu necesita rectificare, cu toate ca sunt usor de inlocuit. Carcasa morii este din aluminiu anodizat.  


Motorul robust, de 4KW, 5.5 CP necesita current trifazat (380v) si este protejat printr-un comutator cu protectie. Ampermetrul ajuta la gasirea valorii optime de alimentare in functie de granulatia dorita.  Ajustarea granulatiei se face prin simpla rotire a partii de sus a morii. Utilizati aceasta moara pentru a obtine faina integrala pentru aluaturi si paste.

DATE TEHNICE

Pietrele de moara:
Pietrele de moara sunt din piatra naturala extrem de dura (Corindon de NAXOS) inglobata intr-o structura stabilizata de ciment de magneziu. Pietrele practic nu se uzeaza de loc, dar montarea si demontarea lor este foarte simpla. Pietrele se potrivesc perfect una cu cealalta, fiind rectificate din fabrica. Diametrul acestora este de 200 mm, si au o viteza de rotatie de 2800 RPM.

Alimentarea cu cereale:
Alimentarea cu cereale se face prin cadere libera, prin piatra superioara, in camera de macinare dintre pietre. Cuva de alimentare foloseste un dispozitiv anti-aglomerare, ce impiedica blocarea alimentarii cu cereale. Deschiderea orificiului de admisie este ajustabila, putand fi reglata in functie de marimea cerealelor si de fluxul de macinare dorit. Acest tip de moara poate procesa toate tipurile de cereale precum si mazare uscata sau porumb. Nu se poate insa folosi pentru seminte oleaginoase.

Reglarea granularitatii:
Prin rasucirea partii superioare a morii se poate face un reglaj continuu (fara trepte) a granularitatii dorite, de la foarte grosier la foarte fin. Gradul de finete dorit se stabileste cu ajutorul unui surub de blocare, ce va mentine acest reglaj in pozitia dorita.

Capacitatea morii:
Utilizand granulatia cea mai fina, se pot procesa intre 80 si 100 kg pe ora. La granulatie maxima, capacitatea este de 200 kg/ora.

Camera de macinare:
Este construita din aluminiu anodizat de uz alimentar, care are o duritate mare si care ii confera carcasei culoarea gri.

Capacitatea de incarcare:
Circa 40 de kg de grau.

Motor:
Motor in 3 faze, 4kw , 5.5 CP, 380v  cu comutator cu protectie si Ampermetru

Inaltime
Baza
Greutate
Performanta
135cm
85 x 60cm
Cca. 80kg.
80 - 200kg / ora


De ce aveti nevoie de o moara de cereale cu pietre?


Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro

Majoritatea fainii din comert a fost macinata cu saptamani sau luni in urma. Cand bobul de grau integral este spart, trecut prin valturi sau macinat, acesta incepe sa se oxideze rapid, in cateva ore, ajungand in cele din urma sa capete un gust vechi si ranced. 

Tocmai de aceea, faina din comert este obtinuta din macinarea bobului de grau dupa ce acestuia i-au fost extrasi germenii. 
In majoritatea alimentelor integrale, a ierburilor, condimentelor si semintelor, nutrientii sunt in stare latenta pana la macinare. Odata macinate, uleiurile volatile ale germenului, enzimele si vitaminele sunt eliberate dand o aroma specifica produselor proaspete. 
Ideale pentru o mica brutarie, morile ce cereale cu pietre sunt destinate macinarii oricaror cereale sau boabe uscate: grau, orz, ovaz, secara, orez, linte, mazare, porumb, naut, soia, etc. Morile SAMAP pot produce cea mai fina faina pentru dumneavoastra, fie ca folositi mori personale sau industriale.

De retinut:
  • Graul integral este o buna sursa de fibre dietetice, proteine esentiale, acizi grasi, si vitamine B-complex si E
  • Stratul exterior al bobului de grau, coaja, este compusa mai ales din fibre si minerale. Fibrele insolubile trec prin organism nedigerate, curatand tubul digestiv prin "maturarea" depozitelor toxice din organism. Aceasta poate fi de un real ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Fibrele solubile prezente in cereale incetinesc digestia si permit absorbtia optima de nutrienti, cum ar fi uleiurile naturale si carbohidratii.
  • Gemenii de grau sunt plini de acizi grasi nesaturati, dar si de vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant foarte puternic.
  • Din pacate, uleiurile si acizii grasi nesaturati sunt foarte volatili si incep sa oxideze si sa rancezeasca aproape imediat dupa macinare. 
  • Uleiurile rancede contin radicali liberi care au stransa legatura cu bolile de inima si alte boli degenerative. Radicalii liberi se formeaza de asemenea la macinarea la temperaturi inalte, frecventa la macinarea cu mecanisme de metal.

Morile SAMAP utilizeaza pietre de moara din Corindon de NAXOS, inglobat in ciment de magnezita stabilizat. Aceasta inseamna o piatra de moara 100% naturala, care prin constructie nu necesita ascutire chiar si dupa zeci de ani de folosire continua.
Morile SAMAP folosesc un sistem de racire cu turbina brevetat, care   permite mentinerea unei temperaturi optime pentru piatra de moara si pentru faina produsa, chiar si in conditii de utilizare intensive. 

Discutii tehnice despre Moara de cereale SAMAP


Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro


Importanta nutriției pentru sănătate este astazi tot mai mult recunoscută. Pentru cei care sunt atenti cu privire la sănătatea lor, precum şi calitatea alimentelor pe care le consuma, făina proaspăt macinata este o necesitate. Este mai usoara, mai pufoasa şi nu a avut timp pentru a deveni oxidata, rânceda, si nu si-a pierdut uleiurile volatile ale germenilor prin evaporare. Din ce in ce mai multe gospodării aleg sa isi macine propria faina pentru gustul acesteia, sănătatea lor, sau indicatiile date de medicii acestora.

Redam mai jos un fragment dintr-un interviu imaginar purtat între proiectantul de mori electrice SAMAP si fondatorul acestei companii, domnul Raymond Zimmer, şi un potenţial client interesat de moara de cereale cu pietre SAMAP.


Î: Cât de repede se invart pietrele de moara de cereale electrica SAMAP?
R: Atunci când moara are o încărcătură completă de cereale viteza pietrelor este de aproximativ 2800 de rotaţii pe minut. În ceea ce priveşte viteza la perimetrul pietrelor, este de cca 50 km pe ora.

Î: Există o diferenţă vizibilă în căldura produsă atunci când se face o macinare fina sau una grosiera?
R: Diferenţa este semnificativă. Pentru a obtine o faina fina este necesara mai multa energie şi in consecinta caldura astfel generată este mai mare. Moara SAMAP poate produce faina foarte fina, din cauza motorului său puternic şi forma şi designul special al pietrelor de moara construite cu extrema precizie. Moara noastra poate produce o cantitate foarte mare de făină fina. Aceasta este o caracteristică de dorit, deoarece tot felul de prăjituri, tăiţei şi alte lucruri fine pot fi făcute şi coapte fără adaos de orice faina alba. De asemenea, tărâţa este aproape în întregime macinata. Părţile valoroase nutriţionale ale cerealelor care în mod normal sunt imposibil de obţinut si stau între straturile de tărâţe, sunt astfel inglobate în făină. Acesta este doar unul din  marile avantaje pe care moara SAMAP le ofera fata de alte mori vechi.

Î: Producţia de făină macinata fin implica o temperatură crescuta, iar aceasta nu este buna pentru cereale. Ce ne puteti spune despre asta?
R: Chiar si la morile mari si vechi de piatră temperatura produsului finit este usor mai mare decat temperatura cerealelor înainte de măcinare. SAMAP a brevetat o caracteristică specială pentru controlul temperaturii. Macinarea foarte fina creează o temperatură mai mare la macinare, indiferent de mijloace. Datorită finetii cerealelor, temperaturile ridicate produc scaderea stabilitatii fainii. Pentru solutionarea acestei probleme, moara SAMAP are o metodă foarte eficientă de răcire. Un flux de aer puternic raceste pietrele de moara şi elimina căldura din camera de macinare.

Î: Ce face acest sistem de răcire si in ce consta el?
R: Se compune din două ventilatoare care lucrează simultan. Unul raceste motorul în timp ce un al doilea ce situat sub pietrele de moară în mişcare, răceşte pietrele. Fluxul de aer raceste pietrele eficient şi elimină făina din camera moară în acelaşi timp.

Î: Dacă v-am înţeles corect, creşterea cantităţii de cereale care trece prin moara trebuie să determine cresterea caldurii.
R: Destul de corect. Cu cât este mai mare cantitatea de făină macinata, cu atat creste caldura. Din acest motiv, moara SAMAP are alimentarea reglabila. Orificiul de admisie ne permite să reglam moara pentru porumb, mazare uscata şi mai multe tipuri de alte boabe, la o viteză corespunzătoare. Aceaqsta reglare ne permite sa setam o cantitate foarte exactă de cereale care urmează să fie macinata la un anumit moment. Energia utilizată şi căldura produsă poate fi atent controlata. Aceasta înseamnă că moara nu este supraîncărcată.

Î: De ce se utilizează efectiv moara cu pietre?
R: Pietrele adevarate, care au o structură specială, au un randament mai bun pentru produsele macinate. Piatra este mai dura decât metalul şi are o rezistenţă la căldură ridicata. Astazi, morile noastre utilizeaza un compozit de magnezită, si nu folosesc oţel prelucrat sau turnat si nici granit. Piatra este un conductor slab de căldură, în comparaţie cu oţelul şi oferă de fapt rezistenta la caldura, care este optimă pentru obtinerea de făină de calitate.

Î: De ce comparati piatra cu oţelul?
R: Pentru că, în prezent in industria de morărit pietrele de moara au fost înlocuite cu role din oţel, sau valturi, cum se mai numesc. Rolele din oţel permit un macinat de mare viteză, dar produc si temperaturi ridicate ce scad calitatea fainii obtinute. Viteza unei mori SAMAP este suficient de redusa pentru a pastra o temperatura ce poate fi controlata si redusa foarte usor, mentinand astfel o calitate inalta a fainii astfel obtinute.

Î: Ce ne puteti spune despre pietrele de moara cu care echipati morile de cereale SAMAP?
R: Pietrele de moara pe care le folosim astazi se fabrica din Corindon şi un liant in care acesta este inglobat. Pentru produsele noastre folosim numai granule extrem de tari de Corindon de Naxos. Acesta este o piatra naturala care a fost mult timp folosit la pietre de moară. Este o piatra extrem de tare, ceea ce o face ideala pentru macinare. Calitatea de făină macinata este deosebit de mare atunci când se utilizeaza pietre Naxos. Liantul pentru aceste granule de Corindon de Naxos este un ciment de magnezită stabilizat, care are duritatea similara.

Î: Care este speranţa de viaţă pentru o piatră de moară cu utilizarea normală?
R: O familie medie foloseste patru-cinci sute de kilograme de grâu într-un an. Aceasta presupunând că toate produsele lor din faina de cereale le macina ei înşişi. În zece ani, ar folosi doua tone - doua tone şi jumătate de grâu. În treizeci de ani, ar folosi şase-şapte tone si jumatate. Avem unii clienţi care au folosit morile lor SAMAP foarte intens şi au deja mai mult de opt tone de cereale macinate fără a fi nevoiţi să-şi reînnoiască pietrele. Apropo, pietrele pot fi uşor schimbate.

Î: Din ceea ce aţi spus, putem presupune că moara SAMAP va dura o generaţie?
R: Sunt convins de asta. Avem deja exemple de pietre care sunt folosite de-o generaţie, chiar şi daca sunt folosite foarte intens. De la bun început ne-am propus să construim o maşină robustă, cu durată de viata lunga, fără probleme, şi simpla. Am avut rapoarte bune primite de la specialisti in inginerie care spun că ne-am atins acest obiectiv.

Î: Până acum nu ati menţionat motorul. Probabil că este o parte importantă a morii electrice, nu?
R: Am ales un motor foarte bun, deoarece, după cum aţi sugerat deja, acesta este o componenta într-adevăr crucială pentru performanţele şi durata de viata a morii. Mai presus de toate, o moară are nevoie de un motor puternic, robust, care sa fie durabil chiar şi atunci când este folosit foarte mult. Numai un motor de putere industrială poate să aibă aceste calităţi. Această calitate este reflectata în modul in care a fost bobinat, izolaţia, rulmenţii precum şi carcasa motorului.

Î: Ce vreti sa spuneti printr-un "motor bun"?
R: Mai presus de toate, un motor puternic, robust, capabil sa functioneze o lungă perioadă de timp chiar şi atunci când este utilizat foarte mult. Doar un motor industrial poate să aibă aceste calităţi. Robusteţea şi puterea motorului se reflectă în modul in care a fost construit.

Î: Ce nu pot morile sa faca?
R: Nu se poate face făină fina dintr-un grâu umed. Am punctat acest lucru dealtfel în mod clar în instrucţiunile de functionare. Nimeni, de fapt nici o moara nu poate face acest lucru. Daca graul este prea umed, pietrele se vor impregna cu macinis si nu va rezulta nici un fel de faina.  Regula e simpla: Cu cat mai fina este faina dorita, cu atat mai uscat trebuie sa fie graul.

Î: Este dificil sau costisitor sa se usuce cerealele?
R: Este destul de simplu sa usuci cerealele. Nu este necesar nici un echipament suplimentar. Ar trebui să aveţi întotdeauna la indemana (in casa, intr-un loc uscat)  o cantitate suficienta de cereale, de preferinţă într-un sac ce ar trebui să-l păstraţi în apropierea unei surse de căldură, dar care sa nu fie foarte fierbinte. Temperatura nu ar trebui să fie ridicata, si va lua ceva timp pentru a se usca daca este foarte umed. Dar dacă urmaţi această metodă veţi avea întotdeauna o sursă de grau uscat.

Î: Cum ştiu dacă cerealele sunt uscate suficient de bine pentru a fi macinate?
R: Atingerea cu mâna va spune nimic. Este mai bine să se muşte un bob sau două. Daca se sparge este uscat. În cazul în care se storceste acesta este umed şi trebuie să fie uscate în continuare. Sau ati putea sa folositi un echipament SAMAP. desigur. 

Î: Domnule Zimmer, vă mulţumesc pentru aceste clarificari. Acum pot vedea că la construirea acestor mori de cereale au fost luate in considerare un numar incredibil de aspecte, la care multa lume nu s-ar fi gandit.
R: Ei bine, a fost un pas mare de la ideea de a crea moara ideala de uz casnic pentru a ajunge la moara completa. Suntem încântaţi. Clientii nostri confirma faptul că morile SAMAP sunt avansate tehnologic, dezvoltate integral, usor de utilizat, robuste, de încredere, şi au o performanţă extraordinara. Morile noastre sunt fara pereche cand vine vorba de producerea de făină de calitate.

Imagini Moara



Moara de cereale SAMAP PI 380 din imaginile de mai jos a fost vanduta.
Va asteptam sa ne vizitati la www.moaradecereale.ro


Vedere laterala
Panoul de comanda: Ampermetru, contor si intrerupator cu protectie
Prin surubul (manerul) rosu se regleaza orificiul de alimentare
Vedere Integrala
Doua manere pentru reglat granulatia
Surubul in forma de stea fixeaza granulatia
Piatra inferioara
Piatra Superioara
Contor de ore - 13 ore de functionare